Nadelen van een opblaasbare jacuzzi

Natuurlijk, wie wil dat nou niet, een eigen jacuzzi waar je elk moment van de dag van kan genieten. Maar het is natuurlijk niet alleen maar feest en plezier, want ook bij het aanschaffen van een jacuzzi zijn er dingen waar je op moet letten. Zodat jij goed voorbereid je heerlijke spa beleving tegemoet kunt zien, willen we sommige van deze nadelen nog even met je bespreken. Gelukkig zijn er veel meer voordelen dan nadelen verbonden aan een opblaasbare jacuzzi!

Waterverbruik en energieverbruik

Een jacuzzi, opblaasbaar of niet, verbruikt hoe dan ook veel water en energie. Dus houd er rekening mee dat je water en energie rekening omhoog zullen gaan. Hoeveel verbruik er is hangt af van meerdere factoren zoals de grootte van de jacuzzi, immers hoe groter de jacuzzi hoe meer water hij nodig heeft en hoe meer energie er nodig is om deze te verwarmen en warm te houden. Het materiaal waarvan de jacuzzi gemaakt is speelt ook een rol ook al word dat niet verwacht, het materiaal moet namelijk wel tegen een stootje kunnen zodra het op en afgebouwd moet worden. Misschien wel één van de belangrijkste dingen is het onderhouden van de jacuzzi. Niet alleen jij maar ook bacteriën houden van een warm bad. Desinfecteren van de jacuzzi is erg belangrijk dus zorg er voor dat je niet gaat besparen op een goede pomp. Ook een isolerend afdekzeil draagt bij aan het besparen van energie. Op moment dat je de jacuzzi namelijk afdekt met een goed isolerend afdekzeil zal het water in de jacuzzi minder snel afkoelen en dan duurt het ook minder lang om de jacuzzi opnieuw te verwarmen.

Opzetten en afbreken

Hoewel het verplaatsen van de opblaasbare jacuzzi een van de redenen is waarom men voor een opblaasbare jacuzzi kiest, moet je ook niet vergeten worden dat zodra de jacuzzi verplaatst moet worden hij eerst leeggehaald moet worden en dan weer opnieuw gevuld moet worden. De meeste jacuzzi’s zet je echter binnen een mum van tijd op en breek je met hetzelfde gemak weer af. Het opzetten ervan zal een stuk leuker gevonden, met voorpret in gedachte. Denk er echter wel om dat je met het afbreken van de jacuzzi ervoor zorgt dat deze schoon en droog wordt op wordt geborgen om schimmel te voorkomen. Op deze manier kun je een volgende keer ook weet genieten van een heerlijke, schone jacuzzi en verleng je bovendien de levensduur van jouw eigen spa!

De nadelen of misschien beter gezegd de aandachtspunten bij het aanschaffen van een jacuzzi wegen natuurlijk niet op tegen de voordelen dus kijk naar wat je wilt en je zult vanzelf een passende jacuzzi vinden.